Atelier voor Het Dossier 3.0

Afbeelding

Ik ben gestart met Het Dossier 3.0, een fantastisch project waarbij kinderen uit de jeugdzorg samen met kunstenaars een kunstwerk maken voor de Cultuurkantine. Het werk kan gehuurd of verkocht worden. Opbrengsten komen ten goed aan nieuwe culturele projecten van deze stichting. Dit jaar  zijn maar liefst 50 kinderen/jongeren gekoppeld aan evenzovele Brabantse kunstenaars en is de eindexpositie in februari in het Noord Brabants Museum!!

Ik werk de komende maanden met Dantae, een twaalfjarige enthousiasteling met veel oog voor de natuur en een tomeloze energie en fantasie.

Later wil hij professionele danser worden, waarvoor hij nu al enorm hard traint,  maar hij is ook heel geïnteresseerd in film, theater, kunst en de cultuur van Surinaamse Indianenstammen , waarvan hij een afstammeling is.

Een heel bijzondere jongen dus om mee aan de slag te gaan in de Boshut.  Afgelopen woensdag waren we daar voor het eerst samen aan het werk. Dantae kon zijn geluk niet op en ontdekte steeds weer nieuwe mooie dingen, zowel buiten in het bos als binnen in de Boshut.Al doende ontstond er een  kort fantasieverhaaltje over een zilverkleurige (aluminiumfolie) spin, Elissimo gedoopd door Dantae, die een avontuur beleefde in de vogelserre van de Boshut, tussen de droge bladeren en in de buurt van een gevonden duiven-ei.
Het verhaal is opgenomen op camera en op Dantae’s mobieltje.

De volgende keer wil hij een grote 3D tekening gaan maken met beschilderde takken en een afgrond(?) .Een veelbelovende samenwerking dus, die ons allebei enorm inspireert.

Steun het project via VOOR DE KUNST!!!!

P1170896   P1170898   P1170911 P1170879   P1170918

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s