AnnAtopiA

ANNATOPIA_logo_2_kleur_rgb

 

Het bestuur van stichting Boshut en ik hebben sinds 2010 goed samengewerkt. Onder de vlag van de stichting heb ik veel ruimte gekregen en veel nieuwe initiatieven kunnen ontplooien. De Boshut zelf werd steeds meer mijn totaalkunstwerk waarvan ik ook anderen liet genieten , zoals De Wilde Schrijvers, Boshut-schrijvers, OPEN BOSHUT, rondleidingen voor groepen en individuen , BOSHUT AIR en diverse optredens/exposities van werk van uiteenlopende (meestal jonge) cultuurmakers.

Paul de Ridder, voorzitter van stichting Boshut , vroeg mij in het begin van dit jaar om mijn artistieke nalatenschap en visie op papier te zetten en een nieuwe stichting op te richten om de artistieke inhoud die ik aan de locatie heb toegevoegd ook na mijn overlijden te kunnen laten voortzetten . Stichting Boshut blijft eigenaar van het perceel. De nieuw opgerichte stichting AnnAtopiA krijgt erfpacht over het deel dat sinds 2015 aan mij toebehoort en zorgt dat de plek ook in de toekomst ruimte blijft bieden aan werk en tijdelijk verblijf van (jonge) cultuurmakers.

Afgelopen week zijn de statuten van AnnAtopiA ondertekend bij notaris Bolsscher in Baarle Nassau. Deze notaris was ook betrokken bij de oprichting van stichting Boshut door Sonja Prins en heeft daarover vele gesprekken met haar gevoerd. Hij vond het daarom interessant om, zo vlak voor zijn pensionering, de acte voor AnnAtopiA ook voor te bereiden en te zien hoe op die manier de artistieke inhoud van de Boshut voor Baarle Nassau behouden blijft en een toekomst heeft.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s