volg mij op LinkedIn

Sinds mijn bijeenkomst op 19 maart j.l.  met kunstenaars, schrijvers, cultuuradviseurs, uitgevers en andere Boshut vrienden  en – vriendinnen ben ik samen met hen bezig om mijn wensen voor de nabije en verdere toekomst vorm te geven.

Ik schrijf op mijn Linkedin pagina artikelen over dit proces. Je kunt onze activiteiten  hier volgen:

Advertenties

2017 – ?

Het nieuwe jaar is voor mij met een gruwelijk bericht  begonnen.

Op vrijdag 13 januari  2017 kreeg ik te horen dat ik een agressieve hersentumor heb die niet meer te opereren en te genezen is. Mijn levensverwachting is beperkt en het ziekteproces ongewis. Mijn leven staat desondanks nog steeds in het teken van  de AUTONOMIE en VERBINDING : twee kernwoorden en kernwaarden in mijn bestaan.

De Boshut beschouw ik meer dan ooit als mijn levenskunstwerk dat ik wil behouden en  waarvoor ik NU een stevig fundament wil leggen voor de toekomst.

Op zondag 19 maart 2017 kom ik samen met man , pleegzoon en vijftien dierbare Boshut-vrienden bij elkaar om te vieren dat ik al zeven jaar van de Boshut heb mogen genieten..Met hen wil  ik mijn plannen en wensen voor  2017 -? delen  in de hoop  deze met hen te kunnen gaan realiseren in de komende tijd.

Er zal binnenkort zal een nieuwe stichting  worden opgericht met een nieuw bestuur, die in de plaats zal komen van de huidige stichting Boshut. Ik schrijf op dit moment aan de inhoud van de nieuwe statuten , waarin o.a. de Genius Loci van de plek , alsmede  het beleid en mijn visie voor de toekomst zal worden beschreven.

Romy ontvangt tweede prijs

Op zondag 11 december ontving Romy(18), Boshutschrijfster en medebegeleider van De Wilde Schrijvers de tweede prijs voor haar gedicht Polymeren  in de gedichtenwedstrijd van het Noord Brabants Museum in Den Bosch. Ze kan deze prijs toevoegen aan haar inmiddels indrukwekkende literaire cv. Ik ben hartstikke trots op haar!

Polymeren

Daar vloog plots de spaceshuttle met toeristen langs

Mercurius, Venus tot Mars, de zon en

mensen maakten selfies met planeten

wel drie astronomische eenheden lang

 

De gids at fruitella’s en zeurde dat mensen

hun afval niet mochten laten zweven

alles

voor eigen veiligheid

Hij vertelde over mannen op manen en

daar was dan opeens weer een grote

magisch gekleurde bal

De mensen keken vol bewondering

‘Dit,’ sprak de gids, ‘ is Aarde. Maar

wij kunnen er niet leven. Je hebt daar

alleen nog maar wat afval en enkel polymeren.’

 

Bij: The Colossus, Claire Morgan

 

Kunstkameraad Yasar

In december en januari 2016 werkte ik met Yasar, mijn Syrische kunstkameraad uit Baarle Nassau, in de Boshut aan een kunstwerk voor stichting De Cultuurkantine.

Yasar was mijn vierde  kunstkameraad, eerder maakte ik al werk voor de collectie van de cultuurkantine  met Rob in 2013 , Dantae in 2014 en Orges in 2016.

Na een aarzelend begin is Yasar volop begonnen en geniet van experimenteren met acrylverf op papier en doek.

Yasar maakte in korte tijd  maar  liefst zeven mooie schilderijen op doek en papier.

TijdeS  de Cultuurnacht in Breda was een van deze werken  te zien in een expositie in het Apollohotel. , Nu  te koop of te huur via stichting De Cultuurkantine: meer info over de kunstcollectie, waaronder ook over het werk  dat ik met mijn andere drie Kunstkameraden maakte.

BOSHUT AIR 2017

In de afgelopen weken zijn er eerste contacten gelegd met kunstvakopleidingen uit Tilburg, Breda, Den Bosch en Antwerpen voor mogelijke nieuwe BOSHUT AIR afspraken in 2017.

Jorieke Rottier  , pas afgestudeerd op AKV st. Joost in Breda, komt in ieder geval vanaf 18 april t/m 2 mei wonen en werken in de Boshut.

Gerrit Jan Smit, ook net afgestudeerd op AKV st. Joost in Breda,  zal ook in het komend jaar een project gaan doen in en rondom de Boshut.Data worden z.s.m. bekend.

De goede samenwerking met de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam zal ook in  2017 worden voortgezet. Op 25 november is een nieuwe groep studenten van die opleiding  op bezoek geweest om zich te oriënteren op een werkperiode  in het nieuwe jaar. Er was veel belangstelling . Een studente  heeft zich inmiddels al aangemeld voor een werkperiode in mei 2017.

img_6052

werk van Steven van der Gaarden, eerste BOSHUT AIR mei 2016

De draad van Puck

p1120955Na twee weken verblijf in de Boshut rondt Puck Sluijs vandaag haar werkperiode af. Het was een zeer intensieve tijd die haar veel nieuwe ervaringen en inzichten heeft opgeleverd waarmee ze verder kan in haar beginnend kunstenaarschap.

Eén van de zichtbare resultaten van het harde werken is een poëtische en subtiele installatie in het bos. De mythe van de draad van Ariadne lijkt hier tot leven gekomen…..maar dan wel op Puck’s eigen wijze!