De Wilde Schrijvers

OKTOBER 2017

Op een uitzonderlijk warme en zonnige herfstdag kwamen vijf van de zeven Wilde Schrijvers op zondag 15 oktober naar de Boshut om hun gedichten en andere schrijfsels met elkaar te delen en samen nieuwe verhalen of gedichten  te schrijven.

Dantae had thuis twee indrukwekkende gedichten geschreven die hij onder het genot van zelfgebakken cake met slagroom aan de anderen voordroeg. Eigenlijk hadden we samen een nieuw doorgeefverhaal willen schrijven ,maar het mooie weer lokte ons naar buiten en bracht ons , al wandelend door het bos, bij een zonnig plekje bij de visvijver. Daar was het heerlijk en en deden we allerlei mooie en gekke vondsten, vonden er stenen, mooie bladeren en een oude fles. Mooi om mee te nemen naar de schrijvershut.

Die werd  deze middag dan ook goed onder handen genomen en mooi versierd .

SEPTEMBER 2017

Gelukkig kon het weer!!

Na een lange stilteperiode kwamen op zondagmiddag  10 september 2017 De Wilde Schrijvers weer bij elkaar in de Boshut. Dank jullie wel Romy, Dantae Saskia, Job en Sofie voor  jullie inzet tijdens deze prachtige schrijfmiddag!! Lola, Roos en Jet: tot een volgende keer!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

NOVEMBER 2016

 

Dantae , Saskia en Sofie konden  er deze keer helaas niet bij zijn. Toch is er door  de andere Wilde Schrijvers Roos, Jet, Lola en Job veel geschreven en heel goed samengewerkt.

Er is verder gewerkt aan het doorgeefverhaal Het Dierenhotel en er zijn ook mooie andere verhalen geschreven. . Ook zijn we gestart met het schrijven van doorgeefgedichten.

Dank je wel weer Romy, voor je fijne begeleiding!!!

De resultaten zijn te lezen op WATTPAD

Deze slideshow vereist JavaScript.

p1130105

v.l.n.r.: Hanneke, Romy,Jet,Roos,Job, Sofie,Lola, Anne en Dantae (Saskia helaas afwezig)

 

OKTOBER 2016

In de herfstvakantie kwamen De Wilde Schrijvers voor de tweede keer bij elkaar. Ook  nu is er weer  hard gewerkt in de hut (schrijven)  en in het bos (bouwen).

Een groot succes was het doorgeefverhaal, een vorm die Boshutschrijver Hanneke aan de groep introduceerde: dit is een verhaal waarbij iedereen na elkaar een stukje van een verhaal verzint en opschrijft. De titel van het eerste  Wilde Schrijvers groepsverhaal is: het dierenhotel. Het eerste deel staat inmiddels op papier. We gaan hier zeker de volgende keer mee verder!

Wilde Schrijver Job (8) heeft zijn nieuwste gedicht voorgedragen en Dantae (15)  heeft een korte hiphop/breakdance- les gegeven op een open plek in het bos. Ook zeker voor herhaling vatbaar!  Lola (13) heeft ook danskwaliteiten en wil ons misschien de volgende  keer een tapdans-presentatie geven. Zo kan iedereen zijn/haar kwaliteiten laten zien aan de anderen en samen verder ontwikkelen.

Romy van Dongen en Hanneke Willemstein, de boshutschrijvers, hielpen iedereen goed op weg of verder met zijn/haar verhaal of gedicht. Ze hadden daarvoor allerlei creatieve hulpmiddeltjes beschikbaar in de Boshut, waaronder magnetische woorden, klei en speelse taalopdrachten.  Buiten in het bos was er tijd om verder te werken aan het camouflagedak van de Wilde Schrijvershut onder begeleiding van Eric en Wilco.

De tijd vloog voorbij! De volgende Wilde Schrijvers-bijeenkomst is op zaterdag 26 november aanstaande, zelfde tijd, zelfde plaats.

p1120909

De Wilde Schrijvers- hut (in opbouw)

SEPTEMBER 2016

Zeven kinderen/jongeren tussen de  8 en 18 jaar hebben serieuze schrijfambities en willen deze graag  in de Boshut verder ontwikkelen.

De Wilde schrijvers heten Saskia (18), Dantae(15), Lola (12), Roos (11), Jet (10), Sofie (8) en Job (8).

Hanneke Willemstein, tekstschrijver en schrijfcoach uit Chaam begeleidt samen met mij deze enthousiaste groep. Ook Romy van Dongen, 18 jaar en talentvolle jonge schrijfster uit Sprang Capelle, zal  De Wilde Schrijvers volgen en hun verhalen en gedichten lezen om ze van tips te voorzien.

De eerste bijeenkomst was op zaterdag 17 september : een groot succes!

Er is hard en geconcentreerd geschreven in de Boshut, maar ook lekker gebouwd aan de Wilde Schrijvershut achterin het bos. Deze clubhut wordt een plek waar de Wilde Schrijvers met elkaar kunnen werken en kletsen, ook in de herfst en de winter(dus met een waterdicht dak!).

In de herfstvakantie is de tweede bijeenkomst gepland. Ook dan gaan we verder met schrijven , tekenen en  bouwen.

Advertentie