Persbericht BOSHUT AIR

P1100686

Persbericht

Baarle Nassau, 29 april 2016

Jonge kunstenaar zoekt de grens op

Steven van der Gaarden, derdejaars student aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam, is van 6 mei tot en met 20 mei de eerste artist-in-residence (AIR) in de Boshut in Baarle Nassau. Hij verblijft er in primitieve omstandigheden en wil zijn werk verder ontwikkelen als voorbereiding op zijn eindexamen volgend schooljaar.

Grens

Steven wil zijn positie als kunstenaar helderder krijgen door zich te isoleren van de buitenwereld. ‘Ik wil mezelf op de proef stellen en ervaren hoe het leven is zonder stroom, internet en moderne voorzieningen. Terug naar de basis door de prikkels en de afleidingen van het moderne leven te vermijden,’ aldus Steven.

De locatie in het bos is voor hem een inspirerende plek om projecten in een natuurlijke omgeving uit te voeren. ‘Als meubelmaker werk ik vaak met hout, in het bos is het hout nog in zijn organische vorm en niet machinaal voorbewerkt. Dit geeft mij de mogelijkheid om op een andere wijze aan de slag te gaan en vernieuwing te brengen in mijn werkwijze.’

Baarle Nassau is een grensgebied en Steven wil onderzoeken wat voor invloed de grens heeft op de omgeving en de mensen, die er wonen. Zeker nu grenzen een veelbesproken onderwerp zijn, wil hij zich hierin verdiepen. Hij hoopt dat de twee weken in de Boshut een interessante wending zal geven aan zijn beroepspraktijk.

Steven geeft tijdens zijn verblijf op afspraak een rondleiding in de Boshut en vertelt je dan persoonlijk over zijn verblijf en zijn onderzoek. Een bezoek kun je afspreken via deboshut@xs4all.nl o.v.v bezoek Boshut AIR.

Boshut

Kunstenaar Anne Pillen is sinds juni 2015 erfpachter van de Boshut, het voormalige huis van dichteres Sonja Prins. Anne werkt sinds 2010 aan de Boshut als een voortdurend veranderend totaalkunstwerk. In en rondom de Boshut is de afgelopen jaren veel gebeurd. Diverse renovaties zijn uitgevoerd om de plek voor de toekomst te behouden en verder te kunnen ontwikkelen tot een blijvende creatieve broedplaats.

Naast twee OPEN BOSHUT-zondagen zijn er deze zomer ook twee primeurs: een Artist-in-Residence van een jonge kunstenaar en een workshop door een Syrische collega van Anne.

Kijk op de website voor meer informatie en de data: https://boshutannepillen.wordpress.com

Praktische informatie

Boshut AIR: van 6 mei t/m 20 mei

Locatie: Het Goordonk 15, 5111 GG Baarle Nassau

Bijdrage voor een bezoek: € 5,00

 

Noot voor de redactie:

De foto is rechten vrij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Pillen, 06 21453073 of via deboshut@xs4all.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s