Eerste Boshut Artist In Residence: Steven

P1100690

Steven van der Gaarden, derdejaars student aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, is dit voorjaar de eerste artist in residence in de Boshut.

Hij zal zich vanaf 6 t/m 20 mei   terugtrekken in de Boshut om er geconcentreerd te kunnen werken en zich voor te bereiden op zijn afstudeerjaar aan de kunstacademie.  Hij is gediplomeerd meubelmaker en een echte ambachtsman, die zowel inhoudelijk als ook praktisch een bijdrage wil leveren aan de  ontwikkeling van de Boshut .

Steven vindt de plek een uitgelezen kans om na te denken over zijn positie als kunstenaar, maar ook om er veel te lezen, te experimenteren met aanwezige middelen en een nieuwe bestemming te realiseren voor gevonden en afgedankte materialen. Hij wil zich verder verdiepen in de geschiedenis van de plek en is door een eerdere fietstocht vanuit Rotterdam naar Parijs,  getroffen door de cultuurverschillen tussen Nederland en België en de natuur van het grensgebied.

Uitgeverij De Papieren Tijger uit Breda  biedt Steven als welkomstcadeau én studiemateriaal het boek Belgium, dat is Nederlandt van Hugo de Schepper aan.

P1100686

Een gedachte over “Eerste Boshut Artist In Residence: Steven

 1. Lizan

  Goed terecht gekomen!

  Ik heb ooit een kaart met gedroogde varen gekregen en altijd bewaard. Nu zie ik exact dezelfde bladeren op de rand van deze site, vermoedelijk is deze varen van jou, Anne.
  Leuk dat ik deze zo koester met een ander idee erbij…de varen uit de Boshut staat in een studio op Bosland, een straat in Rotterdam.
  Hartelijke groet,
  Lizan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s