Meer licht !!

Het eerste gedeelte van de verbouwing is klaar! Het dak boven de schimmelkamer is af! Met de twee daklichten in het nieuwe dak valt er al veel meer daglicht naar binnen en lijkt de ruimte veel groter dan hij eerst was. We hebben de balken in het midden van de ruimte eruit gehaald en een geheel nieuwe dragende constructie gebouwd, waardoor het nu als een geheel gebruikt kan gaan worden.

P1090204 P1090164

Onder een gedeelte van de verrotte houten vloer kwam een betegeld terras tevoorschijn, dat ik gewoon wil handhaven als vloer. Het andere gedeelte, nu nog aarde, moet nog betegeld worden of met houten vloerdelen worden betimmerd.

P1090165

De woonkamer krijgt nu al een stoot extra licht, waardoor alles kleurrijker en aantrekkelijker oogt. We willen in een gedeelte van de woonkamer ook een daklicht maken, zodat er dan overdag meer dan  voldoende daglicht naar binnen valt en ik dan geen led-lampen meer hoef te gebruiken. Het is ook mooi dat je dan ook vanuit verschillende hoeken in de Boshut de kruinen van de bomen  en de buitenlucht kunt zien.

De Boshut blijft verrassen: tijdens het uitgraven van de tv antenne trof ik veertig mooie tegels aan, die ik zeker weer een mooie plek ga geven in de Boshut. Deze tegels heeft Sonja ooit gekregen van buurman Janus. Ze stammen af van de boerderij van zijn ouders en zijn zeker honderd jaar oud.

P1090174

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s