Panorama Pawanayare: de schets

Vandaag hebben Dantae en ik weer een hele zaterdag in de Boshut aan ons kunstwerk gewerkt voor Het Dossier 3.0. Dantae’s droomwereld hebben we  nu in een drie-dimensionale vorm proberen te zetten, in een model op de werkelijke schaal van het uiteindelijke werk. Dantae wilde graag een tekening maken waarbij  de toeschouwer als het ware omringd zou kunnen worden door zijn droomwereld.

P1180347 kopie

Aangezien we praktische voorwaarden  hebben doorgekregen van de Cultuurkantine omdat het werk voor mensen te huur moet worden aangeboden en van het Noord Brabants Museum doorkregen dat het werk niet te groot mocht worden vanwege de beperkte expositieruimte, heb ik  besloten een hanteerbare vorm te maken van papier en bamboestokken. Met deze vorm gaan we ons werk nu verder door ontwikkelen. Deze zaterdag gebruikten we vooral om de losse elementen die belangrijk zijn voor Dantae’s droomwereld in de papieren vorm te plaatsen, tape te gebruiken voor de dieptewerking en de tussenliggende ruimtes in te vullen met door Dantae gekozen kleuren.

We maken de tekeningen en schilderingen voor  het uiteindelijke werk nog op tyvek , een materiaal dat de goede eigenschappen heeft van papier en daar ook sterk op lijkt, maar sterker is en niet kan scheuren. De definitieve vorm zal genaaid worden en opgespannen tussen bamboestokken. Het kan worden opgevouwen en in een doos vervoerd worden. Die doos (en een handleiding voor ontvouwen en het ophangen van het werk)  gaan Dantae en ik ook nog maken.

P1180356 kopie P1180374 kopie P1180360 kopie P1180349 kopie 

Karin van de Cultuurkantine kwam tussen de bedrijven door Dantae interviewen voor een stukje in de catalogus voor de expositie in het museum. Fotograaf Pim Evers van Lighthouse Studio maakte foto’s van ons voor diezelfde catalogus.

Veel plannen voor performances ,flashmob’s, evenals liedjes, verhalen en installaties passeren de revue  als Dantae en ik aan het werk zijn met ons kunstwerk. Die plannen moeten we nu noodgedwongen  parkeren,maar ik noteer ze wel voor mezelf of maak snapshots van bruikbare situaties en invallen. We zouden hier graag nog verder mee gaan na de tentoonstelling in februari. We hopen dan ook om via het Jeugdcultuurfonds t.z.t. hiervoor financiële steun te kunnen ontvangen. Volgens de mensen van de Cultuurkantine hebben we zeker een kans. Gaan we proberen!

P1180444

Maar nu eerst ons panorama afmaken! Dat gaat zeker lukken, want vandaag is ons al heel veel duidelijker geworden hoe het er ongeveer moet komen uit te zien en hoe we dat samen kunnen gaan aanpakken en uitvoeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s