Actie: Boshut onder dak!!

IMG_0882Na alweer een succesvol en druk bezocht zomerseizoen (in drie dagen kwamen zo’n 200 bezoekers naar OPEN BOSHUT 2013)  is het nu weer tijd om door te werken en toekomstplannen te maken.
Groot onderhoud wordt steeds noodzakelijker om de Boshut voor de komende jaren te behouden en door te ontwikkelen tot een permanente werk- en presentatieruimte. Publiek is unaniem enthousiast over dit plan van stichting Boshut, maar er moeten dan structurele verbeteringen aan het pand komen, om deze wens ook daadwerkelijk te kunnen realiseren.
Het verval van de Boshut zal in ieder geval zoveel mogelijk tot stilstand moeten worden gebracht.  Het vele vocht in het huisje  laat het nu niet toe om boeken en kunst op een verantwoorde manier te bewaren en een periode tentoon te stellen. Door de dichte begroeiing rondom is het in de Boshut ook zo donker, dat het heel moeilijk is om er werk te laten zien.
Met name het lekkende dak van de Boshut is hard aan vernieuwing toe. Het lijkt nu wel een minibos daar bovenop (zie panoramafoto). Ecologisch gezien misschien mooi , maar funest voor de houdbaarheid van het pand. Als er niets gebeurt, dreigt op langere termijn instortingsgevaar en moet de Boshut helemaal gesloopt worden. De unieke sfeer, waardoor de Boshut juist zo aantrekkelijk is, zal daarmee ook verdwijnen. Dit wil ik uiteraard graag voorkomen.
Een waterdicht dak is dus hard nodig!
Aangezien stichting Boshut  geen geld heeft voor zulke grote investeringen , ga ik de komende tijd op zoek naar fondsen en donateurs. De Heemkundekring uit Baarle Nassau , waarvan een op de vijf inwoners uit Baarle Nassau lid is, helpt me met het opzetten van een “inzamelingsactie” en ik dien binnenkort ook een Wereldidee in bij de Rabobank de Zuidelijke Baronie.
Vrijdag aanstaande komt een erkende dakdekker de huidige situatie bekijken en hoop ik daarmee  zicht te krijgen op de mogelijkheden en de kosten voor renovatie.
En dan keihard in actie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen!
DOEL: De Boshut voor het volgende zomerseizoen ONDER een waterdicht DAK !!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s