OPEN BOSHUT 18 augustus 2013

P1170167

P1170154 P1170133  P1170151

De derde OPEN BOSHUT van dit jaar startte met donkere wolken en motregen. Ondanks dit  kwamen er al snel veel bezoekers en toen ’s middags de zon doorbrak werd het gewoon heel erg druk. Bezoekers  genoten naar eigen zeggen volop van de bijzondere  sfeer, de verhalen, de verrassende optredens en het werk van de deelnemende kunstenaars.

Door de snoei van het groen rondom de Boshut in de afgelopen jaren is de begroeiing weelderiger dan tevoren maar zorgt dit in de zomer voor veel duisternis binnen in het huisje. Wel heel sfeervol door kaarsen en ledlampjes op accu, maar voor het tonen van kunst en fotografie soms wat te donker. Met de donaties van de bezoekers van vorig jaar heeft de stichting inmiddels een stroomgenerator gekocht, die dit keer dienst deed om stroom te leveren voor  de printer van fotograaf  Jeroen Niemeijer. Hij maakte deze zondag in opdracht van bezoekers zogenoemde Boshutportretten en kon deze daarna meteen voor hen afdrukken.

 P1170165 P1170173

De boeken van Sonja Prins werden voor het eerst ook gekocht door bezoekers van OPEN BOSHUT. Vooral de publicatie van haar “boek van een cineast” ging goed over de toonbank.

Drie kunstenaars  vroegen of ze af te toe een dagje mochten komen werken in de Boshut. Met hen worden hierover binnenkort nadere afspraken gemaakt.

De inkomsten uit verkoop en de donaties van bezoekers zouden in de komende maanden kunnen worden geïnvesteerd in nog betere lichtbronnen voor de Boshut  en de in de meest noodzakelijke reparaties aan het huisje, bijvoorbeeld  aan een nieuwe overkapping bij de voordeur en aan een gedeeltelijke vernieuwing van de vogelserre.

Natuurlijk zijn donaties altijd van harte welkom: zie VRIEND VAN DE BOSHUT.

P1170162 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s